Magasinet Naturen
Søg
Close this search box.

Magasinet Naturen T-shirt – Løvetandspinder

299 kr.

Magasinet Naturen T-shirt.

Motiv: Løvetandspinder
Farve: Sort
Pasform: Regular fit

Økologisk T-shirt i klassisk, tidløst design med fantastisk pasform. Fire-lags halsrib med forstærkning af nakke og skulder for den gode holdbare kvalitet. T-shirten er fremstillet i økologisk certificeret bomuld efter den strengeste økologiske standard – fra den rå bomuld til det færdige produkt under stor hensyntagen til miljøkrav.

Motiv:
Løvetandspinder (Lemonia dumi), der hører til artsgruppen sværmere og spindere. Forekommer på heder og hedelignende overdrev, hvor larven lever på forskellige kurveblomstrede, især smalbladet høgeurt (Hieracium ulbellatum).
Arten er fundet lokalt og dét på få lokaliteter. På Bornholm er den fundet på enkelte lokaliteter langs syd – og østkysten fx ved Svenskehavn, Svaneke og Snogebæk. I Nordøstsjælland kendes arten fra Tibirke Bakker og Melby Overdrev. Fra Jylland kendes arten med nogle få gamle forekomster, dels ved Horsens (1958-61 og 1974) og dels ved Ringkøbing (1936 og 1940). Derudover foreligger en række mere usikre observationer af flyvende hanner, fx Klosterhede og Blåvand.
Muligvis er arten overset på grund af dens meget specielle levevis. Larven lever ret skjult og sommerfuglen flyver kun i lunt vejr nogle få dage i oktober. Hannerne er dagaktive.

Læs vores Handelsbetingelser.